Haszonbérlet

haszonberlet

Tevékenységünk egyik fő eleme a termőföld hasznosítás menedzsmentje. Jelenleg is több ezer hektár területet kezelünk, számos tulajdonossal és gazdálkodóval tartva kapcsolatot.

Termőföld vásárlás esetén, egy nem gazdálkodó tulajdonos számára a folyamatos jövedelemtermelő képesség záloga a jó mezőgazdasági haszonbérlet. A mezőgazdasági haszonbérbe adásnak két nagyon fontos feltétele van. Vagy földtörvényváltozás (2014.) előtt kellett szereznie a földet (ebben az esetben bármikor bérbe adhatja azt, ha lejár a bérleti szerződés, újrakötheti, meghosszabbíthatja), vagy eleve bérbe adott földet kell vennie (ebben az esetben, amint lejár a bérleti jogviszony, saját használatba kell vennie a területet, a bérleti szerződést nem kötheti újra, nem hosszabbíthatja meg). Mi biztosítjuk kapcsolatrendszerünket, szakértelmünket és erőforrásainkat annak érdekében, hogy az Ön termőföldje folyamatosan a legmegfelelőbb haszonbérleti feltételekkel legyen hasznosított. Ennek érdekében:

  • A kiadatlan, vagy lejárt haszonbérletű területekre bérlőt keresünk, kiválasztjuk a legmegfelelőbbet, megállapodunk a reálisan elérhető maximális haszonbérleti díjban, elkészítjük és megkötjük a haszonbérleti szerződést;
  • Igénye szerint a továbbiakban is menedzseljük a haszonbérletet, kiszámítjuk az adott évre járó bérleti díjat, és intézkedünk annak megfizetésével kapcsolatosan. Agrárszakembereink előre meghatározott időpontban ellenőrzik a bérelt területek természetbeni állapotát, hogy a bérlő a haszonbérleti szerződésben vállalt kötelezettségeit megfelelően teljesíti -e, amelyről Önt évente írásban tájékoztatjuk. Bérleti díj megfizetésével, vagy műveléssel kapcsolatos probléma esetén teljes körű (akár jogi) képviseletet és ügyintézést biztosítunk.


Munkánk során gyakran találkozunk olyan földtulajdonosokkal, akik szakértőre szeretnék bízni földjük hasznosítását, és olyan haszonbérlőkkel, akik további területeket bérelnének.

  • Ha Ön haszonbérbe venne területeket, és komoly szakismerettel, gépparkkal valamint szabad kapacitással rendelkezik, regisztráljon nálunk bérlőként! Több ezer hektár földterület haszonbérbe adásában működtünk már közre, és több ezer hektár földterület hasznosítását folyamatosan menedzseljük.
  • Ha Ön bérbe szeretné adni a tulajdonában lévő, legalább 100 hektár méretű termőföld területet, keressen minket! Vállaljuk, hogy megkeressük és kiválasztjuk a megfelelő haszonbérlőt, aki gondosan műveli majd területét. Igény esetén a terület hasznosítását folyamatosan menedzseljük.

Akár bérbe venne, akár bérbe adna területet, vállaljuk a bérleti szerződés megkötésével kapcsolatos teendők teljes körű ügyintézését!